En yleensä tykkää kirjoitella mitään sosiaalipoliittisia palopuheita mistään, koska ihmisillä on tapana poimia vain ne pointit, jotka toimivat heidän todellisuustunnelissaan..hyvässä ja pahassa... mutta nyt on pakko.

Kyse on maahanmuuttajien rikostekojen suuresta määrästä Suomessa ja muualla... Josta kirjoitettiin eilisessä ja tämänpäiväisessä Hesarissa. Syyksi tähän annettiin työttömyys, huono toimeentulo ja avioerot... Mikä peruste tuo nyt sitten muka on... Kovin moni suomalainenkin kärsii juuri noista samoista ongelmista ja siihen vielä lisäksi viina...ja kyllä kielteiset asiat voivat johtaa epätoivoisiin tekoihin, mutta miksi Suomen valtio tuntuu paapovan erityisesti tiettyjä maahanmuuttajaryhmiä "omiensa" kustannuksella?

Tunnen suurta myötätuntoa ihmisiä kohtaan joilla on maissaan sota, luonnonmullistus tai vastaava, mutta minun on hyvin vaikea tuntea myötätuntoa sitä ryhmää kohtaan, joka kulkee satojenkin eurojen merkkikuteisssa Stadin rauttiksella  ja  saa itse pelätä milloin joku tulee ahdistelemaan. Ja jos sanoo yhdenkin poikkitelosen sanan olet automaattisesti rasisti ja suvaitsematon. Minulle on ihan sama vaikka ihminen on väriltään valkoinen, ruskea, musta tai vaikka violetti jos tahtoo, mutta kyllä toisessa yhteiskunnassa  pitäisi toimia sen tapojen mukaan ainakin noin yleisesti. Tietysti eri uskontoja on kunnioitettava, mutta jos toisen uskonnon, meille  vieraan,  oikeudet ylittävät oman yhteiskunnan lait ja
yleisesti hyväksytyt  normit, on jokin vialla.  Minulle se luo ainakin sellaisen olon että olen epätoivottu maassa johon olen syntynyt.

Suomessa tuloerot ovat kasvaneet..itse perheineni kuulun pienitulosten kastiin. Elämämme oli kaikkien muidenkin vaikeuksien lisäksi rahallisesti vaikeaa...aina...Silti maksoimme kiltisti veromme ja mikä on tulos? Äidin todennäköinen syöpään kuoleminen terveyskeskuksen mokan takia jossa lääkäri oli maahanmuutaja(!). Kyllä se tekee katkeraksi...

Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen työllistymisen ensi askeleet saadaan opiskelemalla  kieli.. Sen jälkeen voi kouluttautua ja  hankkia töitä. Huonotuloisuuteen en usko ainakaan vaatteiden perusteella. Ja kyllä avioerot ovat suomalaistenkin ongelma.